Na začiatok to vyzeralo že pôjde všetko hladko, naplánujeme termín a jednoducho vyrazíme na akciu. Keďže bola ale predstava ísť na akciu a aj niečo dobré pofotiť bolo treba termín načasovať aj čo sa týka počasia. No to sa nie a nie aspoň trochu ustáliť a vždy na ďalšiu a ďalšiu plánovanú sobotu sa zmenilo, žiaľ tak ako si nikto nepredstavoval. Po nejakom čase už prevládli názory, že to takto jednoducho pokračovať nemôže a tak sa stanovil konečný pevný termín a všetci sme boli rozhodnutí že jednoducho ideme.

Už na začiatku týždňa vychádzala predpoveď celkom optimisticky ale poučení predchádzajúcim vývojom z minulých týždňov sme všetci brali túto vec viac s rezervou. Na naše počudovanie prišla nedela a neskutočné počasie ktoré si nikto ani v kútiku duše isto nepredstavoval.  Dohoda z večera pred akciou o presune do miesta určenia bola veľmi ľahko zrealizovaná nakoľko z prvotného odhadu že pôjdeme min. dvomi autami a bude nás na akcii okolo 10 ľudí  sa to zmenilo na konečný počet štyroch členov. A tak okolo obeda prichádza Dubnicko-Drietomská dvojka (Rasťo /rbr69/ a Peter /ThunderBoy/) na dohodnuté prestupové miesto kde presadáme do väčšieho povozu a štartujeme zmer Zliechov. Cesta bola príjemná, pokecali sme na všeobecné témy, pobavili sme sa o fotení a ani sme sa nenazdali a boli sme na mieste oficiálneho štartu našej akcie. Už pri príchode bolo jasné že dnešnej akcii bude počko priať a bolo aj jasné že nebudeme stúpať nahor iba traja pretože nás na Pustej čakal so svojím novým tátošom posledný do zostavy kamoš Peter /darebak/. Prvotné predpoveďe o bahnistom teréne zostali iba predpoveďami a bolo nám jasné že dnes zablatení domov neprídeme.

Po krátkej príprave sme všetci nedočkaví po fotkách vyrazili smer Strážov. Cesta nahor bola fajn a nakoľko slnko krásne hrialo tak postupne takmer všetci začali redukovať svoje ošatenie. Výšlap v tenkom tričku resp. košeli do sedla pod Strážovom bol príjemný a na cestu hore sme sa nevybrali ako jediní. Na chodníku bolo miestami celkom husto. V sedle to už bola iná kava a počiatočná snehová nádielka dolu okolo 10cm sa zmenila na miestami takmer meter. Každý krok mimo chodník skončil krásnym prepadnutím sa do masy snehu v ktorom sa dalo pohybovať iba s veľkou námahou. Počas krátkej prestávky v sedle padol návrh, že výborným objektom na fotenie je aj zimný Strážovský vodopád.  Keďže cesta k nemu nebola vôbec vyšlapaná nebolo prekvapením že jediný ktorý sa vybral týmto smerom bol ThunderBoy. Pretože sa dosť ochladilo nahodili sme všetky dostupné zvršky a pobrali sa cestou za malou skupinkou ktorá si to namierila hore po značkovanom chodníku. Na naše počudovanie to po niekoľkých desiatkach metrov otočili a dali sa na vrchol skrátenou trasou. Síce strmším terénom ale vyšlapaným chodníkom. Naša snaha dostať sa ďalej stroskotala po niekoľkých ďalších metroch a vidina fotenia na spodnej strane Strážovských lúk sa rýchlo rozplynula. Metrový neprešlapaný sneh bol nad sily všetkých. A tak sme nabrali smer späť na sedlo a hor sa nahor po skratke. Výšlap bol nádherný, komplet omrznuté stormy ktoré lemovali okolie poskytovali tú správnu zimnú atmosféru. Po krátkej zastávke na vrchnej časti Strážovských lúk a fotení krásnej scenérie s výhľadom na Kľak (1352 m.n.m.) sme pokračovali na najvyšší vrch Strážovských vrchov – vrch Strážov (1213 m.n.m.).

Rozhľadové podmienky boli vcelku slušné a tak po krátkej obhliadke terénu si každý rozbalil náčinie a nasledovala viac ako hodinka fotenia a debaty ako na to v už slušnom mraze a vetre. Po nejakom čase sa na vrchole objavil aj ThunderBoy a nám všetkým odľahlo. Nezostal dlžný svojej povesti a opäť vyparatil nejaký z jeho kúskov. Čas sa rýchlo krátil a po posledných záberoch zapadajúceho slnka sme vyrazili na cestu späť. Zostup bol vcelku rýchly a miestami to pripomínalo skôr bobovú dráhu na olympijskom tobogáne. Ako cestou hore tak aj dole sme debatili o všetkom možnom a aj nemožnom a tak sme sa rýchlo ocitli na mieste odkiaľ sme vyrazili. Krátko sme sa rozlúčili s darebakom ktorý odfrčal na svojom novom tátošovi a my ostatní sme sa pobrali tou istou cestou, smer Ilava. Podarila sa vcelku slušná akcia čo sa týka počasia a podmienok na fotenie ale účasťou až tak nenaplnila očakávania takže ostatní budú mať možnosť zložiť reparát na tých najbližšie plánovaných akciách fotoklubu.